Zöldséges-tojásos tonhal

Zöldséges-tojásos tonhal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 tonhal konzerv olívaolajban
  • 2 tojás
  • fél fej vöröshagyma
  • fél fej lilahagyma vagy újhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika (lehet színes kaliforniai vagy kápia paprika is).
  • 1 kisebb kígyóuborka fele
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • magozott fekete (vagy zöld paprikával töltött olajbogyó)
  • olaj
  • 1 db tonhal konzerv olívaolajban
  • 2 db tojás
  • fél fej vöröshagyma
  • fél fej lilahagyma vagy újhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika (lehet színes kaliforniai vagy kápia paprika is).
  • 1 db kisebb kígyóuborka fele
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • magozott fekete (vagy zöld paprikával töltött olajbogyó)
  • olaj

Elkészítés:

A tonhalról leöntjük az olajat. A hagymát kockára vágjuk, majd a répát és a többi zöldséget is felaprítjuk.

Egy serpenyőben vagy wokban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd a répát és a többi zöldséget hozzáadva kevergetve párolni kezdjük – ha kevés, adunk még hozzá egy kis napraforgó olajat.

Ha levet eresztett a zöldség, majd elpárolgott, beletesszük a tonhalat. Villával kissé összetörjük, de csak módjával. Tovább sütjük és óvatosan kevergetve hozzáadjuk az összes fűszert.

A végén ráütjük a tojásokat és jól összekeverjük az egészet. Aki szereti, most tegye bele az összezúzott fokhagymát, és egyet még rottyantunk rajta. Akkor van kész, ha keményebb rántotta állagú lesz.

Megjegyzés:

A receptet Nagy Polett küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti