Elkészítés:
A tonhalról leöntjük az olajat. A hagymát kockára vágjuk, majd a répát és a többi zöldséget is felaprítjuk.
Egy serpenyőben vagy wokban kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd a répát és a többi zöldséget hozzáadva kevergetve párolni kezdjük – ha kevés, adunk még hozzá egy kis napraforgó olajat.
Ha levet eresztett a zöldség, majd elpárolgott, beletesszük a tonhalat. Villával kissé összetörjük, de csak módjával. Tovább sütjük és óvatosan kevergetve hozzáadjuk az összes fűszert.
A végén ráütjük a tojásokat és jól összekeverjük az egészet. Aki szereti, most tegye bele az összezúzott fokhagymát, és egyet még rottyantunk rajta. Akkor van kész, ha keményebb rántotta állagú lesz.
Megjegyzés:
A receptet Nagy Polett küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
halétel
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
30 perc
,
előétel
,
főétel