Zöldséges tojáskocsonya

Zöldséges tojáskocsonya

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 150 g zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 150 g karfiol
  • 150 g brokkoli
  • só,
  • 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
  • ízlés szerint őrölt fehérbors

a díszítéshez :

  • tetszőleges saláták vagy zöldségek

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt apró rózsákra szedjük, a sárgarépát felkockázzuk. Sós, forró vízben félig megfőzzük az előkészített zöldségeket, és a borsót is. Ha kész, leszűrjük, lehűtjük, és félre tesszük.

Felütjük a tojásokat, elkeverjük tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Egy kis barázdált őzgerinc-formát kibélelünk folpack fóliával, de úgy, hogy jókora darab túllógjon a formán. Beletesszük a zöldségeket, és ráöntjük a tojásos tejszínt. A tetejére visszahajtjuk a lelógó fóliát, betakarjuk vele, és előmelegített sütőben, 150 Celsius fokon gőzöljük. (Ez úgy történik, hogy peremes tepsibe tesszük a betöltött formát, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formának a 3/4részéig érjen.) Amikor megkeményedett, kb. 20 perc, tetejéről eltávolítjuk a fóliát, és kiborítjuk a formából. Nem csomagoljuk ki, csak szeletelés előtt.

Ez a kocsonya hidegen és melegen egyaránt fogyasztható salátával, zöldségekkel.

Neked ajánljuk