Zöldséges tésztasaláta csirkehússal

Zöldséges tésztasaláta csirkehússal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg pillangótészta (farfalle)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej lila hagyma
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 citrom
  • 5 dkg mandula
  • 30 dkg pillangótészta (farfalle)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 db citrom
  • 5 dkg mandula

Elkészítés:

A pillangótésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és salátás tálban 1 evőkanál olívaolajjal összeforgatjuk.

A csirkemellet éles késsel vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben 3 ek. forró olajon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a tésztához.

A lilahagymát meghámozzuk, fél karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot félbevágjuk, a kaliforniai paprikát csíkokra metéljük. A hús után a serpenyőben 2-3 percig pirítjuk, majd a csirkés tésztához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk ízlés szerint frissen csavart citromlével, a maradék olívaolajjal. Tálaláskor megszórjuk durvára vágott mandulával és friss petrezselyemmel is.

Hidegen is nagyon finom!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti