Zöldséges sertéssült spárgával

Zöldséges sertéssült spárgával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál felvágott petrezselyem
  • 2 evőkanál margarin
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 dl zöldségleves, kockából
  • 1 babérlevél
  • 40 dkg zöld spárga
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg répa
  • 15 dkg zellergumó
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Sózzuk, borsozzuk a karajt, majd forró olajban süssük meg!

A zellert, a hagymát és 20 dkg sárgarépát daraboljuk. A fokhagymát nyomjuk össze! Forrósítsük fel a vajat egy nagyobb lábasban, majd szórjuk bele a zöldségeket! Tegyük rá a húst is, majd öntsük bele a bort!

A paradicsomot elég durván felkockázni, és a zöldséglevessel, a babérlevéllel, a kakukkfűvel és az oregánóval a hús mellé öntjük.

Fedjük le, 1,5 óráig pároljuk kis lángon!

Főzzük roppanósra a spárgát egy külön fazékban! Tegyünk így a megmaradt répával is! A húst kivesszük a lábasból, felszeleteljük. A szaftját szűrjük le, majd sűrűsítsük be keményítővel!

A citromhéjat a petrezselyemhez keverjük. A húst a szósszal leöntve a zöldségekkel tálaljuk, megszórjuk a citromos petrezselyemmel.

Neked ajánljuk