Zöldséges-sajtos rakott csirkemell

Zöldséges-sajtos rakott csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 dkg csirkemellfilé
  • 60 dkg burgonya
  • 3 db közepes paradicsom
  • 1 db gombakonzerv
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 5 evőkanál napraforgó olaj
  • 100 dkg csirkemellfilé
  • 60 dkg burgonya
  • 3 db közepes paradicsom
  • 1 db gombakonzerv
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, és a gombát megsütjük rajta.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ízlés szerint megsózzuk és olajjal kikent tepsibe fektetjük, összezúzott fokhagymával ízesítjük.

A tejföl felével megkenjük a húst. A megtisztított, felkarikázott burgonyát a húsra tesszük, rátesszük a gombát, megkenjük a maradék tejföllel és elosztjuk rajta a felszeletelt paradicsomot. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, a tömlős sajtot halmokba tesszük rá.

Alufóliával letakarva 190 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd a fólia eltávolítása után még kb. 20 percig.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!