Zöldséges rizsleves

Zöldséges rizsleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 evőkanál rizs
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1/2 zellergumó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tv paprika
  • 1 db koktélparadicsom
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 4 evőkanál rizs
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tv paprika
  • 1 db koktélparadicsom
  • 1,5 l zöldségalaplé

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket és a vöröshagymát kockára vágjuk. Felesszük az olajat melegedni, beledobjuk a hagymát, csipet sóval megdinszteljük, majd rászórjuk a kockára vágott zöldségeket, és együtt tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.

Felöntjük kb. 1,5 zöldségalaplével belerakjuk a paprikát, a paradicsomot, a zellerlevelet és a fokhagymát. Lassú tűzön roppanósra főzzük.

Amíg fő a levesalap, addig a rizs megmossuk, majd kisebb lábasban sóval feltesszük főni, annyi vizet öntve rá, hogy bőven ellepje. Háromnegyed fövésben beleöntjük a leves alapba és készre főzzük.

A tetejét petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti