Zöldséges rizses csirke

Zöldséges rizses csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db csirke alsócomb
  • 2 db csirke felsőcomb
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 bögre rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál nagyobb sárgarépa
  • 1 marék zöldborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 koktélparadicsom
  • 1 db fehér paprika
  • 2 db csirke alsócomb
  • 2 db csirke felsőcomb
  • 2 db csirkeszárny
  • 1 bögre rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál nagyobb sárgarépa
  • 1 marék zöldborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db koktélparadicsom
  • 1 db fehér paprika

Elkészítés:

Megtisztítjuk a hagymát és a répát. A sárgarépát karikára, a hagymát kockára vágjuk.

Feltesszük az olajat melegedni, belerakjuk a felaprított hagymát és csipet sóval megdinszteljük. Rádobjuk a csirkehúst, együtt tovább dinszteljük, addig amíg a hús kifehéredik, végezetül rászórjuk a zöldborsót és rövid ideig még pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd lassú tűzön főzzük.

Ha félig megfőtt a hús, beleöntjük a megmosott rizst és puhára főzzük, de nem főzzük péppé.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!