Zöldséges rakott hús

Zöldséges rakott hús

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált pulykahús
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • olaj
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • tárkony
  • 2 dl rizs
  • 10 dkg ceruzabab
  • 20 dkg kelbimbó
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 15 dkg gomba
  • karfiol
  • 8 szelet bacon
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás

Elkészítés:

A hagymákat olajon megpirítjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a darált húst, sózzuk, fűszerezzük és fedő alatt, néha kevergetve 5-6 percig pároljuk, majd belekerülnek a kisebb darabokra vágott, megpucolt zöldségek, és addig pároljuk együtt őket, amíg a levét elveszti. A kelbimbó és a ceruzabab a tetejére kerül, ezt nem rakjuk a húshoz.

A rizst megfőzzük.

Egy tepsibe alulra öntjük a zöldséges-húsos keveréket, rásimítjuk a rizst, majd a zöldbabbal megszórjuk és a kelbimbókat is elhelyezzük rajta.

A tejfölt összekeverjük a tojással, leöntjük vele az egészet, elsimítjuk, végül szalonnaszeletekkel beborítjuk, és egy kis tárkonnyal meghintjük.

Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük, amíg a szalonna ropogósra sül.

Neked ajánljuk