Zöldséges pulykamell gombás mártással

Zöldséges pulykamell gombás mártással

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 4 nagy szelet pulykamellfilé
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 1 cukkini
  • 1 piros húsú paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a mártáshoz:
  • 15 dkg barna csiperkegomba
  • 1 csomag petrezselyem
  • 3-4 szál kakukkfű
  • 1,5 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Próbáljuk meg a lehető legnagyobb szeleteket vágni a pulykamellből.) A zöldségeket megtisztítjuk, vékony csíkokra metéljük.

A zöldségeket serpenyőben, 2 evőkanál forró olívaolajon roppanósra pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, a hússzeleteken elosztjuk, eligazítjuk. Egyesével felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tekercseket serpenyőben a forró olívaolajon pirosra elősütjük, tepsibe tesszük és a sütőben, kb. 15 perc alatt átsütjük.

A mártáshoz a gombát megmossuk, cikkekre vágjuk, a petrezselymet, kakukkfüvet apróra vagdaljuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a gombát, sóval, borssal, az aprított zöldfűszerekkel ízesítjük, meglocsoljuk a fehérborral, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.

Tálaláskor a tekercseket félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a boros-gombás mártással. Forrón, főtt tésztával kínáljuk.

fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek