Zöldséges pite

Zöldséges pite
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 8 szelethez
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • a feltéthez:
  • 1 kisebb cukkini
  • 40 dkg kisebb répa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg zöldborsó, fagyasztott
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanáál olívaolaj
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kisebb cukkini
  • 40 dkg kisebb répa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg zöldborsó, fagyasztott
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanáál olívaolaj
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 db tojás

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a vajjal, a tojással és nagyobb csipet sóval összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. Közben a cukkinit megmossuk, a répát meghámozzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.

A répát hosszú csíkokra szeljük és a borsóval együtt 6-7 perc alatt kevés vízben megpároljuk, lecsepegtetjük. A cukkinit zöldséggyaluval vékony lapokra vágjuk. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk-lisztezünk egy 26 cm átmérőjű sütőformát.

A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és a formába terítjük. Megszórjuk a zsemlemorzsával, majd beborítjuk a cukkinilapokkal, és ráfektetjük sugár irányban a répacsíkokat. A borsóval kitöltjük a répák közti réseket. Az egészet meglocsoljuk az olajjal.

A tejfölt simára keverjük a 3 tojással, sóval, borssal, petrezselyemmel fűszerezzük. Az öntetet a zöldségekre öntjük, és a sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti