Zöldséges-mustáros ponty

Zöldséges-mustáros ponty

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • vaj
  • 20 dkg répa
  • mustár
  • 1 kg ponty
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl vörösbor

Elkészítés:

Elkészítés: Vágjuk darabokra a halat, majd dörzsöljük be sóval! Olvasztott vajjal kikent tespibe rakjuk.

Főzzük meg a felmetélt répát, a petrezselyemgyökeret és a szálasra vágot hagymát sós vízben! A teljes puhulásuk előtt a halra rakjuk a zöldségeket.

Öntsünk rá a bort, majd pároljuk puhára az egészet sütőben!

Ha kész a párolás, szedjük ki a halat és a zöldségeket! A megmaradt levet liszttel elkevert vajjal sűrítjük. A besűrített levet mustárral ízesítjük.

Neked ajánljuk