Zöldséges- kolbászos egytál

Zöldséges- kolbászos egytál
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg fehérrépa
  • 1 nagy szál póréhagyma
  • 40 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 1 kicsi piros chilipaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 6 dl zöldségleves, kockából
  • 40 dkg kolbász
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg fehérrépa
  • 1 nagy szál póréhagyma
  • 40 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 1 kicsi piros chilipaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 6 dl zöldségleves, kockából
  • 40 dkg kolbász
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A chilit kimagozzuk, húsát finomra aprítjuk.

Az olajat nagyobb edényben felmelegítjük és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a krumplit, a répákat, a pórét, és a fele chilivel meg a kakukkfűvel ízesítjük. Rövid ideig együtt pároljuk, majd megszórjuk a cukorral és hagyjuk kicsit karamellizálódni.

A zöldségeket felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 30-35 percig főzzük. Közben a kolbászt, ha kell lebőrözzük, majd vastagabb karikákra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.

A kész zöldségeket botmixerrel durvára törjük. Hozzáadjuk a kolbászt, és még egyszer ráforralunk.
Beleöntjük a főzőtejszín felét, ha kell, még óvatosan sózzuk (a kolbász is sós!), borsozzuk. A petrezselyemmel és a maradék chilivel megszórva, a maradék tejszínt rákanalazva forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

Recept: Németh-Hehl Szilvia, Fotó: Tamási Gábor

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti