Zöldséges karaj tepsis fátyolkrumplival

Zöldséges karaj tepsis fátyolkrumplival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéskaraj, csont nélkül
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai
  • 1 paradicsom
  • 4 vékony szelet bacon
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál vaj
  • a krumplikörethez:
  • 50 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag snidling
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1/2 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 4 szelet sertéskaraj, csont nélkül
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai
  • 1 db paradicsom
  • 4 vékony szelet bacon
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag snidling
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1/2 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és mindet nagyon vékony karikákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A zsírt a vajjal serpenyőben felforrósítjuk és a karajszeleteket közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt kérgesre sütjük benne. Hőálló tálba egymás mellé fektetjük, és meglocsoljuk a visszamaradt pecsenyelevével. A hússzeleteket megrakjuk a zöldségekkel: hagyma, paprikák, paradicsom sorrendben, mindegyiket befedjük 1-1 szelet baconnel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával lefedjük.

A burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyolvékony szeletekre gyaluljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a snidlinget finomra vágjuk, a krumplihoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsibe öntjük. Meglocsoljuk a tejszín-tej-tejföl keverékével, ízlés szerint még fűszerezhetjük, megszórjuk a reszelt sajttal és a tálat alufóliával letakarjuk.

A húsos tepsit és krumplis tálat is a sütőbe toljuk, mindkettőt kb. 30 percig fólia alatt sütjük, majd a fóliát eltávolítva a sajtot 10-15 perc alatt rápirítjuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti