Elkészítés:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és mindet nagyon vékony karikákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A zsírt a vajjal serpenyőben felforrósítjuk és a karajszeleteket közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt kérgesre sütjük benne. Hőálló tálba egymás mellé fektetjük, és meglocsoljuk a visszamaradt pecsenyelevével. A hússzeleteket megrakjuk a zöldségekkel: hagyma, paprikák, paradicsom sorrendben, mindegyiket befedjük 1-1 szelet baconnel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Alufóliával lefedjük.
A burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyolvékony szeletekre gyaluljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a snidlinget finomra vágjuk, a krumplihoz keverjük, sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsibe öntjük. Meglocsoljuk a tejszín-tej-tejföl keverékével, ízlés szerint még fűszerezhetjük, megszórjuk a reszelt sajttal és a tálat alufóliával letakarjuk.
A húsos tepsit és krumplis tálat is a sütőbe toljuk, mindkettőt kb. 30 percig fólia alatt sütjük, majd a fóliát eltávolítva a sajtot 10-15 perc alatt rápirítjuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
főétel
,
sertéshúsos
,
krumplis
,
sajtos