Zöldséges hústölcsérek

Zöldséges hústölcsérek

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli karaj
  • 8 szelet bacon
  • 4 sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 karalábé
  • petrezselyemzöld
  • liszt
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

A húsokat vékonyra klopfoljuk, sóval, borssal finoman megszórjuk.

A megtisztított sárgarépát és karalábét hasábokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajon ízlés szerint fűszerezve átforrósítjuk a zöldséghasábokat és a zsenge borsószemeket. Kevés vizzel puhára pároljuk.

A húsokat lisztbe mártjuk átsütjük. A zöldségeket egyenletesen elosztva a hússzeletekre rakjuk, tölcsérszerűen feltekerjük, és 1-1 szelet baconnel mindegyiket átfogjuk, fogvájóval tűzzük.

Hőálló tálba rakjuk, majd előmelegített sütőben lángon jól átforrósítjuk.

Hasonló receptek