Zöldséges húsos makaróni

Zöldséges húsos makaróni

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 30 dkg brokkoli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db poréhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • 25 dkg makaróni

Elkészítés:

A tésztához sós vizet forralunk. A póréhagymát karikára, a sárgarépát zsüliennre vágjuk, a brokkolit apró rózsáira szedjük, a csirkemellet csíkokra vágjuk.

A csirkemelleket forró olajba dobjuk, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd kiszedjük az olajból és félre tesszük.

A visszamaradt olajon megpároljuk a póréhagymát, hozzáadjuk a brokkolit és a sárgarépát, együtt tovább pároljuk, sóval és borssal ízesítjük. (Ne pároljuk teljesen puhára, roppanósnak kell lennie.)

Ha megpárolódtak a zöldségek, visszarakjuk a megpirított csirkemelleket, összekeverjük majd hozzáadjuk a fogkeményre főtt, nem leöblített tésztát. Teszünk hozzá még egy keveset a főzővizéből, hogy szaftosabb legyen. Jól kiforraljuk és tálaljuk.

Neked ajánljuk