Zöldséges húscsíkok puliszkán

Zöldséges húscsíkok puliszkán
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg szárnyashús
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 10 dkg kínai kel
  • 6-8 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál vaj
  • a puliszkához:
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg szárnyashús
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 10 dkg kínai kel
  • 6-8 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál vaj
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és vékonyra szeleteljük. Megtisztítjuk a zöldségeket és a répát, a paprikát és a kínai kelt vékony csíkokra, a zöldhagymát gorombára összevágjuk.

A puliszkához a tejet 3 dl vízzel felforraljuk, belekeverjük a kukoricadarát, sózzuk, és 20-30 perc alatt, nagyon kíméletesen, összefőzzük, hogy a dara szétfőjön. Ha szükséges, kevés vizet tehetünk hozzá főzés közben is. Amikor a dara megfőtt, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és letakarva néhány percig pihentetjük.

Közben a raguhoz a fele felforrósított vajon pár percig pirítjuk a zöldségeket, majd kiszedjük a serpenyőből. A serpenyőben ismét zsiradékot forrósítunk, pár perc alatt megpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a gorombára vágott hagymát, és a kakukkfüvet is. Összeforgatjuk, majd hozzákeverjük a félretett zöldségeket, és 1-2 perc alatt összepirítjuk.

Tálaláskor pohárba tesszük a puliszkát, és rászedjük a húsos-zöldséges ragut.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti