Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk és vékonyra szeleteljük. Megtisztítjuk a zöldségeket és a répát, a paprikát és a kínai kelt vékony csíkokra, a zöldhagymát gorombára összevágjuk.
A puliszkához a tejet 3 dl vízzel felforraljuk, belekeverjük a kukoricadarát, sózzuk, és 20-30 perc alatt, nagyon kíméletesen, összefőzzük, hogy a dara szétfőjön. Ha szükséges, kevés vizet tehetünk hozzá főzés közben is. Amikor a dara megfőtt, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és letakarva néhány percig pihentetjük.
Közben a raguhoz a fele felforrósított vajon pár percig pirítjuk a zöldségeket, majd kiszedjük a serpenyőből. A serpenyőben ismét zsiradékot forrósítunk, pár perc alatt megpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a gorombára vágott hagymát, és a kakukkfüvet is. Összeforgatjuk, majd hozzákeverjük a félretett zöldségeket, és 1-2 perc alatt összepirítjuk.
Tálaláskor pohárba tesszük a puliszkát, és rászedjük a húsos-zöldséges ragut.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
szárnyasétel
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
60 perc
,
előétel
,
főétel