Zöldséges halgombócleves

Zöldséges halgombócleves

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg süllő
  • 2 csokor petrezselyem
  • 10 dkg cukorborsó
  • 10 dkg répa
  • 2 dkg shitake gomba
  • 1 szál póré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem fehérbors
  • 11 dkg margarin
  • 1 db édeskömény
  • 3 szál angolzeller
  • 1 dl tejszín
  • 2 db babérlevél
  • 3 dl fehérbor
  • 1 l víz
  • 1 szál zöldhagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a halat és filézzük ki! Futtassuk meg vajon a leveszöldségeket, a halcsontot és a bőrt! Adjuk hozzá a fűszereket, a vizet és a bort! Főzzük 1 órát, pihentessük felet, majd szűrjük le!

A gombócokhoz a halhúst a tejszínnel, borssal, sóval és az apróra vágott petrezselyemmel pépesítsük le! Formázzunk olajos kézzel kis gombócokat!

Futtassuk meg 5 dkg olvasztott vajon a maradék összevágott zöldségeket! Engedjük fel a hallével, sózzuk, borsozzuk!

Forrás után belefőzzük a gombócokat.

Neked ajánljuk