A borjúhúst felkockázzuk, és néha megkeverve fehéredésig sütjük.
Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét megtisztítjuk, felkockázzuk, a húshoz adjuk, és még pár percig pirítjuk. Felöntjük vízzel, megsózzuk, felforraljuk, majd lefedjük és kis lángon puhára főzzük.
Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük. Kihűlés után összegyúrjuk a liszttel a tojással, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, majd lobogó levesbe tesszük.
A borsót, a rózsáira szedett karfiolt és a szeletelt gombát is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg minden megpuhul.
A maradék vajból és lisztből rántást készítünk, és sűrítjük vele a levest. Levesszük a tűzről, a tejszínnel elkevert tojássárgáját beleöntjük, citromlével ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti