Zöldséges gombaleves

Zöldséges gombaleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 db leveskocka
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 db leveskocka
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a fehér répát karikára, a gombát szeletekre vágjuk.

Az olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd a gombát is, sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, feleresztjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a megpucolt hagymát egyben, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk a levest.

Amikor minden megpuhult, vékony rántással berántjuk, rottyantunk egyet rajta. A tejfölt egy merőkanál levessel elkeverjük, és ezt is belecsorgatjuk a levesbe. Petrezselyemzölddel megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti