Zöldséges gombakrémleves

Zöldséges gombakrémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg vargánya gomba
  • 3 ek. olaj
  • 1 hagyma
  • 2 csipet só
  • 1 mk. pirospaprika
  • fehérbors
  • 3 sárgarépa
  • 3 burgonya
  • 2 dl főzőtejszín

A díszítéshez:

  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A gombát alaposan megmosom, felkockázom.

A vajat megolvasztom, majd a felkockázott vöröshagymát rádobom, és üvegesre pirítom, megszórom pirospaprikával.

A gombát, a sárgarépát és a burgonyát a hagymára teszem, majd annyi vizet öntök hozzá, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózom, borsozom. Puhára főzöm.

Összeturmixolom, miközben a tejszínt a levesbe csurgatom. Ezt követően visszateszem a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantok rajta, majd leveszem a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígítom, készre ízesítem a levest sóval, borssal. Petrezselyemmel díszítve tálalom.

Neked ajánljuk