Zöldséges fasírt

Zöldséges fasírt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 hagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 sárgarépa
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 tojássárgája
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát és a gombát apróra vágom.

Egy serpenyőbe pici olajat öntök, megpárolom a hagymát. Ezután kiszedem és kihűtöm.

Szintén egy pici olajat öntök a serpenyőbe, majd beleteszem az apróra vágott gombát, és addig párolom, míg teljesen zsírjára sül. Ezután kiszedem és kihűtöm.

A zöldborsót enyhén sós vízben 2-3 percig főzöm, majd leszűröm, kihűtöm.

A sárgarépát megpucolom, és nagyobb lukú reszelőn lereszelem.

Egy tálba teszem a darált húst, hozzáadom a teljesen kihűlt hagymát, gombát, zöldborsót, valamint a lereszelt sárgarépát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összekeverem. Rászórom a zsemlemorzsát, hozzáadom a 2 tojássárgáját, majd jól összegyúrom.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd megspriccelem olajjal. Vizes kézzel a masszából egyforma méretű gombócokat formálok, majd zsemlemorzsába hempergetem, végül a sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezem. Minden gombóc tetejét leöntöm nagyon kevés olajjal.

Előmelegített sütőbe teszem, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.

Neked ajánljuk