Zöldséges cukkinileves

Zöldséges cukkinileves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db cukkini
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • fél db zeller
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • kevés olaj
  • a habaráshoz:
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • kevés tej
  • valamint:
  • 2 pár virsli
  • 1 db cukkini
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • fél db zeller
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • kevés tej
  • 2 pár virsli

Elkészítés:

A cukkinit, a zöldséget, a sárgarépát, és a zellert kisebb kockára, a
vöröshagymát a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és
üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott
fokhagymát, majd a felkockázott zöldségeket, és megszórjuk az apróra
vágott petrezselyemzölddel. Alaposan összekeverjük, majd pár
percig pároljuk.

Felöntjük a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük, majd félig lefedve,
roppanósra főzzük a zöldségeket.

A lisztet simára keverjük a tejföllel, és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, a levesbe csorgatjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, majd még pár
percig főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Velkovicsné Annus Rita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti