Hozzávalók:
  • bors
  • 1 pohár tejföl
  • olaj
  • liszt
  • 70 dkg csirkemell
  • 1 répa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 fehérrépa
  • 1 marék borsó
  • ételízesítő
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • 1 pohár tejföl
  • olaj
  • liszt
  • 70 dkg csirkemell
  • 1 db répa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db fehérrépa
  • 1 marék borsó
  • ételízesítő
  • 1 fej hagyma

Zöldséges csirkemell

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:


Szeleteljük fel a csirkét, klopfoljuk ki, majd sózzuk meg!
Süssük fehéredésig egy seprenyőben mindkét oldalukat! Tegyük félre a húsokat!

Vegyünk elő egy lábast! Dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát egy kis olajon! Rakjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát!
Engedjük fel vízzel! Rakjuk bele a borsót és a felkockázott répát!

Ízesítsük az ételízesítővel, borssal és sóval! Tegyük bele a húst, majd pároljuk meg! Akkor jó, ha a lé elfedi a húst.

A puha húst szedjük ki egy tálra! A szafthoz készítsünk 1 kanál lisztből és tejfölből habarást, majd sűrítsük be vele!
Bő szaftot kapunk. Visszarakjuk a húst, tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti