Zöldséges csirkeaprólékleves pillekönnyű grízgaluskával

Zöldséges csirkeaprólékleves pillekönnyű grízgaluskával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag csirke levescsomag
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 2 marék zöldborsó
  • fél zellergumó
  • 1 kis fejhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél tv paprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 db zellerlevél
  • petrezselyemzöld
  • a grízgaluskához:
  • 1 db tojás
  • 4 csapot evőkanál búzadara
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csomag csirke levescsomag
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 2 marék zöldborsó
  • fél zellergumó
  • 1 kis fejhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél db tv paprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 db zellerlevél
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • 4 csapot evőkanál búzadara
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, karikára aprítjuk, a hagymát kockára vágjuk. Feltesszük az olajat egy fazékban melegedni, rádobjuk a hagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk csirkeaprólékot, sózzuk, borsozzuk és tovább dinszteljük.

Ha a hús kifehéredett, rászórjuk a zöldségeket, rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Belerakjuk a levesbe a paprikát, paradicsomot, zellerzöldet, fokhagymát, petrezselyemzöldet, az ételízesítőt és lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a leves elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz adjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, összekeverjük, hogy egy közepesen lágy galuska tésztát kapjunk. Amikor a levesben a húsok megpuhultak, kávéskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk a grízgaluskát. Akkor jó és puha, ha duplájára nő meg, és feljön a leves tetejére. Rövid ideig állni hagyjuk, majd tálalunk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Kári küldte be. Köszönjük!