Zöldséges-chilis bab hússal

Zöldséges-chilis bab hússal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg bébirépa
  • 50 dkg vörösbab
  • 25 dkg kukorica
  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 720 ml paradicsomszósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 kiskanál oregánó (morzsolt)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 kiskanál római kömény
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál holland kakaópor
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 kiskanál chilipor
  • olaj

Elkészítés:

Áztassuk be előző este a babot.

Vagdaljuk fel kockára a szalonnát, majd a hagymával együtt olajjal pirítsuk meg. Tegyük hozzá a fokhagymát, darálthúst, sót, majd alaposan keverjük meg és fedés alatt hagyjuk párolni húsz percig. Ezt követően szórjuk bele a fűszereket, a felkockázott paprikát és a répát, majd a babot. Öntsük hozzá a paradicsomszószt és egy kis vizet úgy, hogy ellepje. Befedve főzzük alacsony lángon úgy két órán keresztül, közben tíz percenként kavargatjuk.

Kóstolás után sózhatjuk még, majd ha a bab még nem puha, tovább főzzük. Szórjunk bele egy kis chiliport, majd a kukoricát, végül még negyed óráig főzzük.

Neked ajánljuk