Zöldséges borjúragu

Zöldséges borjúragu

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 zsályalevél
  • 2 dl fehérbor
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 dl alaplé
  • 70 dkg borjúcomb
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2-3 répa
  • 2-3 szárzeller
  • liszt
  • bors

A gremolatához:

  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 citrom héja

Elkészítés:

Kockázzuk fel a húst, és forgassuk meg lisztben! Sózzuk, borsozzuk! Futtassuk meg egy nagyobb lábasban kis olívaolajon a zsályalevelet és a kakukkfüvet! Rakjuk rá a húst, hirtelen süssük ki, majd szedjük ki a lábasból!

Dinszteljük meg a zsíron a fokhagymát és a kockára vágott zöldségeket! Adjunk hozzá kevés paradicsompürét!

Fűszerezzük meg, rakjuk vissza a húst, és öntsük fel borral és alaplével! Főzzük puhára lefedve 1,5 óra alatt!

Gremolata:

Keverjük össze a hozzávalókat, és szórjuk rá az ételre!

Péter András receptje, fotó: Tóth András:

Hasonló receptek