Zöldséges borjúragu

Zöldséges borjúragu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 2 zsályalevél
  • 2 dl fehérbor
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 dl alaplé
  • 70 dkg borjúcomb
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2-3 répa
  • 2-3 szárzeller
  • liszt
  • bors
  • A gremolatához:
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 citrom héja
  • 2 db zsályalevél
  • 2 dl fehérbor
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 dl alaplé
  • 70 dkg borjúcomb
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 db répa
  • 3 szár zeller
  • liszt
  • bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom

Elkészítés:

Kockázzuk fel a húst, és forgassuk meg lisztben!
Sózzuk, borsozzuk!
Futtassuk meg egy nagyobb lábasban kis olívaolajon a zsályalevelet és a kakukkfüvet!
Rakjuk rá a húst, hirtelen süssük ki, majd szedjük ki a lábasból!

Dinszteljük meg a zsíron a fokhagymát és a kockára vágott zöldségeket!
Adjunk hozzá kevés paradicsompürét!

Fűszerezzük meg, rakjuk vissza a húst, és öntsük fel borral és alaplével!
Főzzük puhára lefedve 1,5 óra alatt!

Gremolata:

Keverjük össze a hozzávalókat, és szórjuk rá az ételre!

Megjegyzés:

Péter András receptje, fotó: Tóth András: