Zöldséges batyu

Zöldséges batyu

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

kb. 10 darabhoz:

a tésztához:

  • 1 dl tej
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 2 evőkanál tökmag
  • 5 dkg rókagomba
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg vargánya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • *

a töltelékhez:

  • 1 dl tej
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál napraforgómag
  • 2 evőkanál tökmag
  • 5 dkg rókagomba
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg vargánya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • *
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg cukkini
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg kemény sajt
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 1 evőkanál pesztó

Elkészítés:

A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, megszórjuk liszttel a tetejét, meleg helyre tesszük, felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk. A magokat serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk. A gombákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és az olajon megpirítjuk. A magokat, a gombákat és a felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. A sajtot lereszeljük, vagy apró kockákra vágjuk, a zöldségekhez adjuk. Belekeverjük a pesztót és a petrezselymet is, sózzuk, borsozzuk.

Amikor megkelt a tészta, zsemle nagyságú gombócokat formázunk belőle, és egyesével kinyújtjuk négy oldalra, hogy úgy nézzen ki, mint egy lóhere. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztadarabok közepére tölteléket teszünk, és a szirmokat visszahajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ízlés szerint mártást is kínálhatunk hozzá.

Hasonló receptek