Zöldségekkel töltött filézett csirkecomb

Zöldségekkel töltött filézett csirkecomb

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db filézett felső csirkecomb
  • 4 db brokkoli rózsa
  • 1 vastagabb szelet zeller gumó
  • 1 db közepes sárgarépa
  • 8 szelet bacon szalonna
  • bors
  • 8 szem sárga újkrumpli
  • 2 cső vajas főtt grillezett kukorica
  • 2 ág rozmaring
  • 1 dl olaj
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítés:

A csirkecombokat befűszerezzük, sóval borssal félretesszük. A sárgarépát lereszeljük, a brokkolikat és zellert enyhén sós, szódaporos borsos vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük.

A krumplit és a hagymát tisztítás után hasábokra vágjuk. Ha kihűlt a brokkoli és a zeller csíkokra vágjuk és összekeverjük a reszelt répával. A kukoricát a szokásos módon félpuhára főzzük, majd egy olajjal kikent grill serpenyőben mindkét oldalát meggrillezzük.

Tányérra rakjuk és egy kis kocka vajat rakunk rá, ami szépen beleolvad a kukoricába.

Egy vágódeszkára kettesével kiterítjük a bacon szalonna csíkokat, majd ráhelyezzük a befűszerezett csirkecombokat és mindegyiket megtöltjük a zöldség keverékkel, majd a szalonna segítségével feltekerjük és hústűvel összetűzzük.

Egy sütőtálat kikenünk olajjal belerakjuk a megtöltött csirkecombokat, köré rakjuk a krumplit és a hagymát, a tetejére rozmaring ágat teszünk. Alufóliával befedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 perre, majd levesszük a fóliát és szép ropogósra sütjük.

Tálalásnál a töltött csirkecombot kettévágva tányérra rárakjuk, mellé halmozzuk a tepsis krumplit és a vajas grillezett kukoricát.

Neked ajánljuk