Zöldségcsíkokkal töltött hal

Zöldségcsíkokkal töltött hal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 közepes cukkíni
  • 2 piros húsú paprika
  • 15 dkg gomba (pl. szegfűgomba)
  • 4 szelet bőrös tőkehalfilé farok résszel
  • fél dl olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A töltelékhez a sárgarépát meghámozzuk, keresztben félbevágjuk, a cukkinit megmossuk, félbevágjuk. A paprikákat is megmossuk, kimagozzuk, a zöldségek húsát éles késsel vékony csíkokra vágjuk. A gombát is megtisztítjuk.

A tőkehalfilét megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. Vegyesen, 1-1 halszeletre 1-1 kis halom zöldségcsíkot teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. Ezután 4 nagyobb alufólia darabot tépünk, a közepét beolajozzuk, ráfektetünk 1-1 töltött halfilét, meglocsoljuk olívaolajjal, és a fóliát, a szélénél kezdve középre összefogjuk, becsomagoljuk a halat, batyut formálunk belőle.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A halcsomagokat tepsibe tesszük, köré szórjuk a maradék zöldséget, a gombát, aláöntjük a bort, rádobjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A halat a zöldségekkel tálaljuk.

Hasonló receptek