Zöldhagymás spárgaleves csirkergaluskával

Zöldhagymás spárgaleves csirkergaluskával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 szelet toast kenyér
  • 20 dkg darált csirkemell
  • 1 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 50 dkg spárga
  • 2 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 szem burgonya
  • 3 szál zöldhagyma

Elkészítés:

A gombóchoz a kenyérbelet vízbe áztatjuk, és kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált hússal, tojással, 1 dl tejszínnel, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Sós forró vízbe kanállal kis galuskákat szaggatunk, és megfőzzük.

A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, a fejeket 5 cm hosszan levágjuk. A szárakat felkarikázzuk, és 0,5 dl vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított, vékonyra szeletelt burgonyát, sóval, cukorral ízesítjük hozzá, és ráöntünk a galuska levéből 4 dl-t.

Kíméletesen főzzük 30 percig. Ezután 4 percre beletesszük a spárgafejeket, majd kivesszük, és félretesszük.

A levest citromlével ízesítjük, összeturmixoljuk, finom szűrön leszűrjük. Hozzáöntjük a maradék tejszínt, megszórjuk az apróra vágott zöldhagymával, egyet forralunk rajta. Tálaláskor tányérba tesszük a főtt spárga fejeket, a galuskát, majd rámerjük a levest.

Neked ajánljuk