Zöldfűszeres szafttal készített gombás rostélyos hajdinával

Zöldfűszeres szafttal készített gombás rostélyos hajdinával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja
  • bors
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • fél marék gomba
  • 1,5 marék csiperke
  • 1 paradicsom
  • 1-1 kiskanál szárított zsálya, kakukkfű, snidling
  • 1 ek. Worchester-szósz
  • 1 ek.szójaszósz
  • 1 dl tejszín

A hajdinához:

  • 2 bögre hajdina
  • 4 bögre víz
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 leveskocka

Elkészítés:

A húsokat kissé kiklopfoljuk, picit sózzuk, borsozzuk, majd forró olajon elősütjük, és kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a gombákat, a paradicsomot és a fűszereket.

A gomba és paradicsom levébe tesszük vissza a húsokat. Felöntjük a szója- és Worchester-szósszal, s fedő alatt kevés lével puhára főzzük. Ha elfő a leve, mindig pótoljuk egy kevéssel. A végén beleöntjük a tejszínt, azzal is összeforraljuk, és má rkész is.

A hajdninakörethez kevés olajon megpirítjuk a szemeket, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, jöhet bele a leveskocka és az egész hagyma. A leveskockával még megkeverjük párszor, hogy biztosan szétmenjen benne, majd fedő alatt gyenge tűzön főzzük. Ha kész, tálalásig fedő alatt hagyjuk, de félrehúzzuk a tűzhelyről.

Az omlós húst a hajdinával tálaljuk.

Neked ajánljuk