Zöldfűszeres sült garnéla falatkák

Zöldfűszeres sült garnéla falatkák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 600 g garnéla
  • 40 g citromlé
  • 50 g olívaolaj
  • egy csokor friss, apróra vágott petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • 600 g garnéla
  • 40 g citromlé
  • 50 g olívaolaj
  • egy csokor friss, apróra vágott petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A garnélákat átmossuk, majd hagyjuk, hogy leszáradjanak.

Egy aprítógép segítségével a petrezselymet, az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot alaposan összekeverjük. Akkor lesz jó, ha már a petrezselyem egészen finomra lesz aprítva.

A garnélákat egy olívaolajjal kikent tepsibe helyezzük, majd mindegyiket lekenjük a petrezselymes öntettel.

A tepsit sütőpapírral lefedjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöm a garnélákat.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita! Köszönjük!