Zöldfűszeres sajtszószos tagliatelle – ropogóssal

Zöldfűszeres sajtszószos tagliatelle – ropogóssal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g tagliatelle tészta
  • *

a sajtszószhoz:

  • 200 g edámi sajt
  • 1 púpozott teáskanál keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 ½ dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • fehérbors
  • szárított zellerlevél
  • fokhagymapor
  • 100 g dán szalámi
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztát készre főzzük.

Amíg a tészta fő, elkészítjük a sajtszószt is. A sajtot kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük és megszórjuk keményítővel, ráöntjük a tejszínt, a tejet és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg szép homogén állagú mártást nem kapunk.

A szalámit csíkokra vágjuk és olajon enyhén ropogósra pirítjuk. Amikor mindennel kész vagyunk, jöhet a tálalás: a tésztát kiszedjük egy tányérba, meglocsoljuk szósszal és megszórjuk ropogóssal.

Díszítésként friss, édes koktélparadicsommal dobhatjuk fel a látványt.

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk