Zöldfűszeres sajtszószos tagliatelle – ropogóssal

Zöldfűszeres sajtszószos tagliatelle – ropogóssal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g tagliatelle tészta
  • *
  • a sajtszószhoz:
  • 200 g edámi sajt
  • 1 púpozott teáskanál keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 ½
  • dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • fehérbors
  • szárított zellerlevél
  • fokhagymapor
  • 100 g dán szalámi
  • 1 evőkanál olaj
  • 500 g tagliatelle tészta
  • 200 g edámi sajt
  • 1 púpozott teáskanál keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • fehérbors
  • szárított zellerlevél
  • fokhagymapor
  • 100 g dán szalámi
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztát készre főzzük.

Amíg a tészta fő, elkészítjük a sajtszószt is. A sajtot kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük és megszórjuk keményítővel, ráöntjük a tejszínt, a tejet és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg szép homogén állagú mártást nem kapunk.

A szalámit csíkokra vágjuk és olajon enyhén ropogósra pirítjuk. Amikor mindennel kész vagyunk, jöhet a tálalás: a tésztát kiszedjük egy tányérba, meglocsoljuk szósszal és megszórjuk ropogóssal.

Díszítésként friss, édes koktélparadicsommal dobhatjuk fel a látványt.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti