Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével

Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl étolaj
  • 5 szál petrezselyemzöld
  • 5 szál metélőhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 2 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 2 dl tej

Elkészítés:

A petrezselyemzöldet, a metélőhagymát és a rozmaringot apróra vágjuk. Az étolajat egy tálba öntjük, hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket és 2 csipet sót.

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, majd az olajos pácba tesszük és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.

A pácolt csirkemellet teflonos bevonatú grill serpenyőben megsütjük.

Köretnek burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

Neked ajánljuk