Elkészítés:
Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat az apróra vágott rozmaringgal, kakukkfűvel, zsályával, oregánóval sóval és a fokhagymával.
A burgonyákat és a sárgarépákat megpucoljuk, leöblítjük és kis darabokra szeleteljük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd megkenjük egy kevés olívaolajjal, ebbe tesszük a burgonyát és a sárgarépát. Teszünk hozzá ízlés szerint a zöldfűszerekből, ha szükséges, akkor sózzuk, és megborsozzuk. Alaposan összeforgatjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 50-60 perc alatt puhára sütjük benne a burgonyát és a répát.
A combokat alaposan megtisztítjuk, átmossuk, sózzuk és borsozzuk.
Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és beletesszük a húst. A combokat alaposan lekenjük a zöldfűszerekkel, majd körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. A sütés vége előtt kb. 5 perccel grill funkcióra kapcsolunk, hogy a bőr szépen megpiruljon.
Megjegyzés:
A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Grill ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek