Zöldfűszeres csirke

Zöldfűszeres csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 5-6 db csirke felsőcomb
  • 45 g olívaolaj
  • 3 szál friss rozmaring
  • 3 gally friss kakukkfű
  • 2 szál zsálya
  • 2 teáskanál oregánó
  • só és bors ízlés szerint
  • 8 db közepes méretű burgonya
  • 3 nagy sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-6 db csirke felsőcomb
  • 45 g olívaolaj
  • 3 szál friss rozmaring
  • 3 gally friss kakukkfű
  • 2 szál zsálya
  • 2 teáskanál oregánó
  • só és bors
  • 8 db közepes méretű burgonya
  • 3 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy kisebb tálban összekeverjük az olívaolajat az apróra vágott rozmaringgal, kakukkfűvel, zsályával, oregánóval sóval és a fokhagymával.

A burgonyákat és a sárgarépákat megpucoljuk, leöblítjük és kis darabokra szeleteljük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd megkenjük egy kevés olívaolajjal, ebbe tesszük a burgonyát és a sárgarépát. Teszünk hozzá ízlés szerint a zöldfűszerekből, ha szükséges, akkor sózzuk, és megborsozzuk. Alaposan összeforgatjuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 50-60 perc alatt puhára sütjük benne a burgonyát és a répát.

A combokat alaposan megtisztítjuk, átmossuk, sózzuk és borsozzuk.

Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és beletesszük a húst. A combokat alaposan lekenjük a zöldfűszerekkel, majd körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. A sütés vége előtt kb. 5 perccel grill funkcióra kapcsolunk, hogy a bőr szépen megpiruljon.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!