Zöldfűszeres bableves füstölt csülökkel

Zöldfűszeres bableves füstölt csülökkel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárazbab
  • 50 dkg füstölt csülök
  • 25 dkg leveszöldség
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • őrölt kömény
  • 1 zöldpaprika
  • zeller zöldje
  • petrezselyem zöldje
  • szárított tárkonylevél
  • 2 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • citromlé
  • csipetke
  • tejföl

Elkészítés:

A csülköt és a babot előző este beáztatjuk.

Másnap feltesszük főni a babérlevéllel és az egészben hagyott vöröshagymával, megsózzuk.

A felaprított leveszöldségeket a csülökhöz adjuk, megsózzuk, megfűszerezzük, majd puhulásig főzzük.

Fokhagymás-pirospaprikás rántást készítünk, amit kevés vízzel kikeverve a leveshez adunk. Újraforrásnál hozzáadjuk a csipetkét, zöldfűszerrel megszórjuk, kevés citromlével, csipet cukorral ízesítjük, majd készre forraljuk.

Tejföllel tálaljuk.

Hasonló receptek