Zöldfűszeres amurvagdalt baconos kéregben

Zöldfűszeres amurvagdalt baconos kéregben

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a vagdalthoz:

  • 80 dkg darált amúrfilé
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál bors

egy pár ág: oregano, kakukkfű, rozmaring vegyesen (esetleg ezek szárított változata)

  • 15 dkg füstölt szalonna kockázva
  • 1 evőkanál paprika krém
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 20 dkg gomba

az őzgerinc formát kibélelni:

  • 25 dkg szeletelt bacon

a halhús közé:

  • 15 dkg karaván sajt reszelve

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, a végén kb. 1 percig a szeletelt gombát is együtt pirítjuk vele. A darált halhúshoz hozzátesszük az összes hozzávalót, majd a langyos gombás-hagymával együtt összegyúrjuk.

Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Az őzgerinc formát kibélelem a baconnal úgy, hogy túl lógjon a szélén. A fele vagdaltat belenyomkodjuk. Rászórunk egy réteg reszelt sajtot, majd beletesszük a többi halhúst, és ráhajtjuk a lelógó szalonnát.

Egy tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni kb. 30 percig, majd 200 fokon még 10 percig.

Egy sütőlapot a tetejére szorítva kiborítjuk a formából és pirosra sütjük még kb. 10 perc alatt. Kb. fél óra pihentetés után szeleteljük, de hidegen is kiváló. Görög salátával tálaljuk.

A receptet Lénártné Ungi Ildikó küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk