Zöldborsós sertésmáj

Zöldborsós sertésmáj

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • kb. 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • adalékmentes só
  • bors
  • néhány evőkanál olaj

Elkészítés:

A májat csíkokra vágjuk. Egy lábasban megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, néhány percig pároljuk, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával ( annyival hogy szép, sötét színe legyen), elkeverjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat, és egy kevés vízzel felöntjük.

Borssal és majoránnával ízesítjük, és fedő alatt főzzük. (Nagyon hamar kész van.)

Amikor a máj már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és tovább főzzük, addig, amíg puha nem lesz.

A fedőt levesszük, és ha még lenne alatta víz, magasabb lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen be nem sűrűsödik.

Utólag sózzuk. Burgonyapürével, és ecetes almapaprikával kínáljuk.

Neked ajánljuk