Zöldborsós csirkeragu

Zöldborsós csirkeragu

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó (15 dkg fejtett)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra daraboljuk. A paradicsomot megmossuk, felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és a borsót, a paradicsomot is belekeverjük. Lefedve, kb. 20 percig pároljuk.

A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és raguba keverjük. Magában is finom, de friss kenyérrel tálaljuk.

Neked ajánljuk