Zöldborsós csirkeragu

Zöldborsós csirkeragu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg zöldborsó (15 dkg fejtett)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg zöldborsó (15 dkg fejtett)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, falatnyi kockákra daraboljuk. A paradicsomot megmossuk, felaprítjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és a borsót, a paradicsomot is belekeverjük. Lefedve, kb. 20 percig pároljuk.

A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és raguba keverjük. Magában is finom, de friss kenyérrel tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti