Zöldborsós-baconös csirkecomb bulgurral

Zöldborsós-baconös csirkecomb bulgurral

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 15 dkg bacon
  • 3 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • majoranna
  • 2 db leveskocka
  • 2,5 dl víz

Elkészítés:

A combokat kettévágom, a bacont felkockázom, az újhagymát és a fokhagymát vékonyra felszeletem.

Egy serpenyőben megsütöm a bacont, majd kiszedem a kisült zsírból. Ezután belerakom a zsiradékba a combdarabokat és pár perc alatt mindkét oldalát fehéredésig sütöm, majd kiszedem a zsiradékból.

Ezután a serpenyőbe teszem a felszeletelt újhagymát, és pár percig párolom, majd hozzáadom a fokhagymát is. Visszarakom a serpenyőbe az elősütött combokat és a kisütött bacont. Ezután felöntöm vízzel, majd beledobom a leveskockákat és megfűszerezem. Összeforralom, majd alacsony lángon félpuhára főzöm a combokat. Ekkor hozzáadom a zöldborsót, majd teljesen puhára főzöm.

A tejfölt simára keverem pár kanál szafttal, majd a serpenyőbe öntöm. Pár percig főzöm, hogy a szaft egy kicsit besűrűsödjön.

Sós vízben megfőzöm a bulgurt, leszűröm, majd forró olajon elkezdem pirítani. Megsózom, majd összekeverem.

Tálaláskor a bulgurt tányérokra szedem, majd rárakom a combot és rákanalazom a zöldborsós-baconös szaftot.

Neked ajánljuk