Zöldborsóleves nagyi módra lisztszórással (staubolásssal

Zöldborsóleves nagyi módra lisztszórással (staubolásssal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg frissen fejtett zöldborsó
  • 3 db új sárga répa
  • 2 szál új zöldség
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 csapot evőkanál liszt
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 vastagabb szelet zeller gumó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • a galuskához:
  • 1 db egész tojás
  • 2 evőkanál liszt vagy amennyit felvesz a tojás/
  • csipet só
  • 60 dkg frissen fejtett zöldborsó
  • 3 db új sárga répa
  • 2 szál új zöldség
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 csapot evőkanál liszt
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 vastagabb szelet zeller gumó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 db egész tojás
  • 2 evőkanál liszt vagy amennyit felvesz a tojás/
  • csipet

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Az olajat egy fazékban felhevítjük, majd belerakjuk a kockára vágott sárgarépát, a zöldséget, a zöldborsót és megdinszteljük. Megszórjuk liszttel (staubolás), elkeverjük, majd rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1,5 liter vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, belerakjuk a zellerlevelet, a gumót, a hagymákat és meghintjük petrezselyemzölddel. Lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a levesünk, elkészítjük a galuskát. A tojást felverjük, teszünk bele egy csipet sót, 2 evőkanál lisztet jól kikavarjuk (közepesen lágy tésztának kell lennie). Ha megfőtt a borsóleves, akkor a forrásban lévő levesbe kávéskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Ha feljönnek a galuskák a leves tetejére, akkor kész is a finom zöldborsóleves.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti