Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, csipet cukrot szórunk rá, megkaramellizáljuk, majd a zöldborsót rövid ideig pároljuk rajta.
Ezután a megtisztított, kockára vágott sárgarépát, zöldséget, zellergumót is ráhalmozzuk, majd együtt tovább pároljuk. Ezután felöntjük az alaplével (vagy leveskockával ízesített vízzel), megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a leves elkészítjük a grízgaluskát: a tojást villával felverjük, majd beleszórjuk a búzadarát és a szódabikarbónát és összekeverjük.
Ha megfőtt a borsóleves kávéskanállal galuskákat szaggatunk a forrásban lévő levesbe. Ezután a lángot visszavesszük alatta és lassú tűzön addig főzzük a grízgaluskákat, amíg feljönnek a leves tetejére és legalább duplájára nőnek meg
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti