Zöldborsóleves csirkehússal

Zöldborsóleves csirkehússal
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkehús (ki milyet szeret, csirkecomb, farhát, stb.)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db répa
  • 2 db zöldség
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 3-4 dkg kockatészta (da akár galuskát is rakhatunk bele)
  • zöldség zöldje (ezt is adhatunk hozzá akár egészben vagy apróra összekockázva)
  • 50 dkg csirkehús (ki milyet szeret, csirkecomb, farhát, stb.)
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db répa
  • 2 db zöldség
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál
  • 3-4 dkg kockatészta
  • zöldség zöld

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az étolajon picit megpirítjuk. Rászórjuk a zöldborsót, a megtisztított és apróra felkarikázott zöldséget és répát, párat keverünk rajta, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.

Megsózzuk, belerakjuk a csirkehúsokat, s kb. 30 percig főzzük, néha megkevergetjük. (Ha apróbb csirkehúsokat raktunk a levesbe, akkor ennyi idő elég is, hogy megpuhuljon. De ha mégsem puhult meg, még kb. 10 percet főzzük.)

Ezután beletesszük a tésztát, és még kb. 8 percig főzzük a levest, néha megkevergetjük, és el is készült a zöldborsó levesünk.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!