Zöldborsókrémleves maceszgombóccal

Zöldborsókrémleves maceszgombóccal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 25 dkg zöldborsó
  • 30 dkg újkrumpli
  • 2 újhagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 csokornyi bazsalikom
  • kevés őrölt bors

A maceszgombóchoz:

  • 8 dkg maceszdara
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés:

A felaprított hagymát a fazékba öntjük, kevés zöldségalaplében párolni kezdjük, majd hozzáadjuk a borsót és a krumplit. A maradék levessel felöntve, 18-20 percig főzzük tovább.

A maceszdarát egy tálba öntjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját, a felaprított petrezselymet, sót és gyömbért a maceszdarához adjuk, majd az olajjal és vízzel összekeverjük, végül a fehérjehabot hozzáadagoljuk. 15 percig állni hagyjuk. Nedves kézzel gombócokká formáljuk.

Megsózott, forrásban lévő vízbe rakjuk a gombócokat, majd mikor a vízfelszínére jönnek, még fél percig főzzük tovább. Leszűrjük és lefedve félretesszük.

A leveshez hozzáadjuk a tejszínt, megborsozzuk, majd az aprított petrezselymet és az összetépkedett bazsalikomot is beleszórjuk, forralást követően turmixgéppel pürésítsjük, végül átpasszírozzuk egy szitán. A gombócokkal együtt tálaljuk.

Neked ajánljuk