Zöldborsófőzelék zabpehellyel sűrítve

Zöldborsófőzelék zabpehellyel sűrítve

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • majoranna
  • 1-2 evőkanál zabpehely
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1-1,5 dl tej
  • 2 tojás

Elkészítés:

A zöldborsót az olajon egy pici vízzel pároljuk, sózzuk, megszórjuk majorannával ízlés szerint.

Rászórunk 2-3 evőkanál zabpelyhet, meghintjük a pirospaprikával, majd felöntjük annyi tejjel, amilyen sűrűre szeretnénk. Tükörtojást készítünk hozzá.

Hasonló receptek