Hozzávalók:
  • 2 kg zöldborsó (1 kg tisztított vagy mélyhűtött)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 kg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt

Zöldborsófőzelék

Elkészítési idő
4,0 35 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Fejtsd ki a borsót és mosd is meg. Öblísd le a petrezselymet, és vágd apróra.

A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórd bele, főzd meg, szűrd le, és fogd fel a levét.

Forrósítsd fel az olajat, pirítsd benne világosra a lisztet, húzd félre, keverd bele a petrezselymet, ésöntsd fel kb. 3 dl főzőlével. Keverd csomómentesre, és öntsd a borsóra.

Annyi főzőlevet adj még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Addig forrald, amíg be nem sűrűsödik kellőképpen. Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálalhatod.