Hozzávalók:
  • 2 kg zöldborsó (1 kg tisztított vagy mélyhűtött)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 kg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt

Zöldborsófőzelék

Elkészítési idő
4,0 35 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Fejtsd ki a borsót és mosd is meg. Öblísd le a petrezselymet, és vágd apróra.

A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórd bele, főzd meg, szűrd le, és fogd fel a levét.

Forrósítsd fel az olajat, pirítsd benne világosra a lisztet, húzd félre, keverd bele a petrezselymet, ésöntsd fel kb. 3 dl főzőlével. Keverd csomómentesre, és öntsd a borsóra.

Annyi főzőlevet adj még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Addig forrald, amíg be nem sűrűsödik kellőképpen. Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálalhatod.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti