Zöldborsó krémleves

Zöldborsó krémleves

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított zöldborsó
  • 15 dkg burgonya
  • 2 húsleveskocka
  • 15 dkg vaj
  • 4 ek. tejföl

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.

Felforrósítunk 1 liter vizet, feloldjuk benne a húsleveskockákat.

Beleszórjuk a borsót és a krumplit, és puhára főzzük, majd botmixerrel pépesítjük.

A vaj felét kis darabokban a leveshez adjuk.

A tejfölt elkeverjük kis adag levessel, és behabarjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Tálahatjuk pirított kenyérkockákkal vagy borsószemekkel a tetején.

Neked ajánljuk